1. Καταγραφή στοιχείων ζώων συντροφιάς. Ενημερωθείτε >>> 
  2. Επιπρόσθετα μέτρα κατά την μεταφορά οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Ενημερωθείτε >>>

Απαγορευτικό απόπλου - Τροποποιήσεις δρομολογίων. Ενημερωθείτε >>>

ΑΝΕΚ LINES - Τριπλή Εθελοντική Δράση Προσφοράς Ζωής & Ελπίδας

ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή Εθελοντική Δράση Προσφοράς Ζωής & Ελπίδας

Η ΑΝΕΚ LINES, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που δημιουργούν τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχεται η κοινωνία αυτό το διάστημα και κατανοώντας τις σοβαρές ελλείψεις μονάδων αίματος στο νησί, πραγματοποίησε, την Τετάρτη 18/8, τριπλή δράση εθελοντικής προσφοράς ζωής και ελπίδας.

Συγκεκριμένα στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας, στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε η 17η εθελοντική Αιμοδοσία και συγκεντρώθηκαν δείγματα για δωρεά μυελού των οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος».

Εθελοντές από όλη την πόλη καθώς και εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στην αιμοδοσία, αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα. Οι 33 πολύτιμες μονάδες αίματος θα διατεθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για να καλύψουν τις σοβαρές ελλείψεις που σημειώνονται αυτή την εποχή, ανακουφίζοντας τις ανάγκες συμπολιτών μας, που είναι θύματα τροχαίων ατυχημάτων, πάσχουν από αιματολογικές νόσους κλπ, προσφέροντας ελπίδα.

 01.JPG
Τριπλή προσφορά αγάπης, από την νεαρή εθελόντρια Άννα Γυπαράκη που δώρισε τα μαλλιά της, έδωσε αίμα και δείγμα μυελού των οστών!

Παράλληλα, και για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τα κομμωτήρια Art n’ Beauty της κας Κατερίνας Μπιτσάκη μικρές εθελόντριες, κορίτσια και κύριοι δώρισαν τις κοτσίδες τους, για να φτιαχτούν περούκες για καρκινοπαθείς από τους Συλλόγους “Αλμα Ζωής” και το “Ευ ζω”.

Ο Πρόεδρος της ANEK LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, δήλωσε: "Στην ΑΝΕΚ LINES πιστεύουμε διαχρονικά στην εθελοντική αιμοδοσία. Με καθημερινό προορισμό να συμβάλλουμε απτά στην ανακούφιση των αναγκών των συμπολιτών μας που χρειάζονται αίμα και αναγνωρίζοντας ότι οι ανάγκες στα Νοσοκομεία μας είναι αυξημένες ιδίως το καλοκαίρι, είμαστε περήφανοι που σήμερα καταφέραμε να συνεισφέρουμε μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία επιβεβαιώνοντας, έτσι, με τον καλύτερο τρόπο ότι η προσφορά είναι στο αίμα μας".

 02.JPG
“Είμαστε περήφανοι που σήμερα καταφέραμε να συνεισφέρουμε ουσιαστικά μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία στις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου μας, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES κος Γιώργος Κατσανεβάκης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, υπογράμμισε: «Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη προσφοράς και ευθύνης. Είναι μία πράξη που βοηθά ουσιαστικά τα Νοσοκομεία μας & τους συνανθρώπους μας που νοσούν. Σήμερα συγκεντρώσαμε όλοι μαζί 33 μονάδες αίματος και με αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας χαρίζουμε ελπίδα. Η συμβολή της ΑΝΕΚ είναι καταλυτική, καθώς ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί το κοινωνικό σύνολο, για μια ανιδιοτελή δράση, ζωτικής σημασίας».

Η Διευθύντρια των κομμωτηρίων Art n’Beaty, κα Κατερίνα Μπιτσάκη, αφού συνεχάρη την ANEK LINES για τις πρωτοπόρες κοινωνικές δράσεις της, επισήμανε πως: ‘’Η δωρεά μαλλιών από τους συμπολίτες μας είναι μία κίνηση αλτρουισμού προς τους καρκινοπαθείς. Δεν κοστίζει τίποτα και το μόνο που απαιτεί είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά μακριά μαλλιά και θετική διάθεση προσφοράς”. Η κα Μπιτσάκη έκλεισε λέγοντας “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρία για την ευκαιρία που μου έδωσε να συνδράμω κι εγώ με την σειρά μου στον σκοπό αυτό.’’

 03.JPG
Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας διακρίνονται,όρθιοι από αριστερά ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES και γνωστός νευροχειρουργός κος Γιώργος Αρχοντάκης, στο κέντρο η Πρόεδρος & ψυχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Αγ. Ιωάννης” Δέσποινα Ροδουσάκη και δεξιά της η Επιμελήτρια Β Τμ. Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Χανίων, Τζίνα Μπουζαλά.

Στην κοινή προσπάθεια προώθησης και ενημέρωσης της αιμοδοσίας παρόντες ο γνωστός σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, που επιμελήθηκε αφιλοκερδώς το τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα της εκδήλωσης (https://vimeo.com/586706998/6d8959b053), και η δημοφιλής Μελίνα Ασλανίδου με τις αναρτήσεις που πραγματοποίησε μέσω των λογαριασμών της στα social media.

 04.JPG
Όρθια στο κέντρο η Διευθύντρια των κομμωτηρίων Art n’Beaty, κα Κατερίνα Μπιτσάκη περιβάλλεται από νεαρές εθελόντριες, οι οποίες, με την δική της αρωγή, δώρισαν τις κοτσίδες τους προκειμένου να φτιαχτούν περούκες για καρκινοπαθείς.

Σημειώνουμε ότι κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του covid (μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις...).

Η ANEK LINES, σε όλη της τη διαδρομή αυτά τα πενήντα και πλέον χρόνια αποδεικνύει την ευαισθησία της και το σεβασμό της προς την Κοινωνία και τον τόπο. Σε κάθε δύσκολη συγκυρία, δίνει ενεργά το παρών, με στόχο να αμβλύνει τις ανάγκες που ανακύπτουν, προσφέροντας από καρδιάς. Με πυξίδα την αισιοδοξία και προσανατολισμό την ελπίδα στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των συνανθρώπων μας.

Όλοι μαζί #MIAOMADA !

Εγγραφή στο Νewsletter
{{errorMsgs[0]}} {{successMsgs[0]}}
Εγγραφή