1. Καταγραφή στοιχείων ζώων συντροφιάς. Ενημερωθείτε >>> 
  2. Επιπρόσθετα μέτρα κατά την μεταφορά οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Ενημερωθείτε >>>

ANEK LINES Hμερίδα με θέμα «Υποστήριξη του νεαρού αθλητή- Άσκηση, Ψυχολογία και Διατροφή»

Στην ANEK LINES η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη του νεαρού αθλητή: Άσκηση, Ψυχολογία και Διατροφή»

 01-(1).JPG
Ο προπονητής και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κων/νος Τσιλιβάκης (πρώτος από δεξιά) ανοίγοντας την ημερίδα. Δεύτερη από δεξιά η Αν. Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ Μαρία Ψυχουντάκη, δίπλα της η PHD Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Νατάσα Κολομβότσου και πρώτος από αριστερά ο καθηγητής ΣΕΦΑΑ και Διευθυντής του Προγράμματος SE, Χάρης Τσολάκης​  

H ΑΝΕΚ LINES, στηρίζοντας με συνέπεια τις πρωτοπόρες αθλητικές δράσεις που στοχεύουν στις ανάγκες του σήμερα, φιλοξένησε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη του νεαρού αθλητή: Άσκηση, Ψυχολογία και Διατροφή».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Χανίων (ΝΟΧ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναγέννηση και πρόοδος», υπό την επιστημονική επίβλεψη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

 02.JPG
O καθηγητής ΣΕΦΑΑ & Διευθυντής του Προγράμματος SE, Χάρης Τσολάκης αναπτύσσοντας το θέμα «Φυσική άσκηση και υγεία στην παιδική ηλικία»

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον αθλητές, γονείς, προπονητές, καθώς και μέλη της διοίκησης του ΝΟΧ και των Τμημάτων Κολύμβησης, Κανόε – Καγιάκ και Κωπηλασίας του Ομίλου.

Στην ημερίδα που κέρδισε την αμείωτη προσοχή των παρευρισκόμενων, αναπτύχθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην διαχείριση της εξαιρετικά απαιτητικής εποχή μας, ειδικά από τους μαθητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ΣΕΦΑΑ και Διευθυντής του Προγράμματος SE, Χάρης Τσολάκης ανέπτυξε το θέμα «Σχεδιασμός – πρακτικές συμβουλές προπόνησης στην παιδική και εφηβική ηλικία», αποκαλύπτοντας τα «μυστικά» της προπόνησης. «Η υποστήριξη της οικογένειας στην ψυχολογία αλλά και η διατροφή του παιδιού, σε συνδυασμό με έναν καλό προγραμματισμό, αποτελούν τη βάση για την ισορροπημένη καθημερινότητα των μαθητών αθλητών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσολάκης.

 03.JPG
Η PHD Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Νατάσα Κολομβότσου αναλύοντας το πως σχεδιάζουμε ένα διατροφικό πλάνο

Στη συνέχεια η PHD Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, κ. Νατάσα Κολομβότσου, αναφέρθηκε στην αξία της διατροφής του «μαθητή – αθλητή», δίνοντας χρήσιμες συμβουλές. Πιο αναλυτικά, η κ. Κολομβότσου, μίλησε για τη σημασία της σίτισης με βάση τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, καθώς και για τις θερμιδικές ανάγκες των εφήβων αθλητών.

Τέλος, η Κρητικιά, Αν. καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ κ. Μαρία Ψυχουντάκη, εστίασε στη σημασία της αθλητικής ψυχολογίας και ειδικότερα στο αν και κατά πόσο είναι σύμμαχος ή αντίπαλος το stress που αντιμετωπίζει ο μαθητής – αθλητής. Ταυτόχρονα, ανέδειξε τα βασικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας απόδοσης και ανέλυσε τις στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους.

Της ημερίδας προηγήθηκε από το Sports Excellent η αξιολόγηση απόδοσης επίλεκτων αθλητών ΚΑΝΟΕ – ΚΑΓΙΑΚ, Κολύμβησης & Κωπηλασίας.

  04.JPG
Η Αν. Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ Μαρία Ψυχουντάκη αναπτύσσοντας το θέμα: “Μαθητής – αθλητής: διπλή καριέρα - διπλή πίεση”

Η ΑΝΕΚ LINES με φροντίδα και μέριμνα για τους αθλητές του αύριο, συμβάλλει σταθερά και έμπρακτα σε κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στην αξιόπιστη ενημέρωση και στην μετάδοση γνώσης που κάνει τη διαφορά.

Η Αν. Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ Μαρία Ψυχουντάκη αναπτύσσοντας το θέμα: “Μαθητής – αθλητής: διπλή καριέρα - διπλή πίεση” Στηρίζοντας διαχρονικά τα αθλητικά ιδεώδη και τις προσπάθειες των τοπικών συλλόγων, η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε κάθε κίνηση που στοχεύει στην εξέλιξη των μελλοντικών πρωταθλητών και θέτει τις βάσεις για την καλύτερη ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Και το ταξίδι συνεχίζεται με πλώρη το μέλλον!

 05.JPG
Η Μαρία Ψυχουντάκη, Αν. Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ αναδεικνύοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας απόδοσης και αναλύοντας τις στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους και τα βήματα που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων

 

 06-(1).JPG
Αναμνηστική φωτογραφία με την ολοκλήρωση της ημερίδας. Πρώτος από αριστερά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης Απόστολος Παπαστάμος, δίπλα του η Αν. Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ Μαρία Ψυχουντάκη. Στο κέντρο ο καθηγητής ΣΕΦΑΑ και Διευθυντής του Προγράμματος SE, Χάρης Τσολάκης, δεξιά του η PHD Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Νατάσα Κολομβότσου. Πρώτος από δεξιά προπονητής και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κων/νος Τσιλιβάκης​
 

Εγγραφή στο Νewsletter
{{errorMsgs[0]}} {{successMsgs[0]}}
Εγγραφή