1. Καταγραφή στοιχείων ζώων συντροφιάς. Ενημερωθείτε >>> 
  2. Επιπρόσθετα μέτρα κατά την μεταφορά οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Ενημερωθείτε >>>

ΑΝΕΚ LINES: Εθελοντική Αιμοδοσία για 13η φορά

Καταδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι “η προσφορά είναι στο αίμα μας” η ΑΝΕΚ LINES, ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ένωσε τις δυνάμεις της με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» & πραγματοποίησε την 13ή εθελοντική Αιμοδοσία, στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στα Χανιά την Τρίτη 19/3.

 01.JPG
Χαμογελαστοί λίγο πριν την έναρξη της αιμοδοσίας διακρίνονται, ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES κος Γιώργος Αρχοντάκης,στο κέντρο , αριστερά του η Βιοπαθολόγος Επικουρική Επιμελήτρια Β Νοσοκομείου Χανίων, Μαρία Πλέγα και δεξιά του η νοσηλεύτρια Μαρία Νταμπακάκη. Καθιστή έτοιμη για αιμοληψία η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών "Αγ. Ιωάννης" Δέσποινα Ροδουσάκη

Άνθρωποι της ΑΝΕΚ LINES, πληρώματα και εθελοντές για μια ακόμα φορά έδωσαν αίμα, μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε συνανθρώπους μας με σοβαρά ζητήματα υγείας. Από την κοινή προσπάθεια, συγκεντρώθηκαν σχεδόν 30 πολύτιμες μονάδες αίματος που θα διατεθούν για τις πάγιες ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων (χειρουργεία, αιματολογικές νόσους, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, μεταγγίσεις, τροχαία ατυχήματα, κλπ.

 02.JPG
Αριστερά χαμογελαστή, η σταθερή εθελοντής αιμοδότης Ελπίδα Καλφάκη. Όρθια, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών "Αγ. Ιωάννης" Δέσποινα Ροδουσάκη και καθιστή η νοσηλεύτρια Μαρία Νταμπακάκη

Για την εθελοντική αιμοδοσία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, υπογράμμισε: «Για μια ακόμα φορά η ΑΝΕΚ LINES στέκεται έμπρακτα στο πλευρό μας και στη διαρκή μας προσπάθεια να χαρίζουμε ελπίδα σε εκείνους που χρειάζονται απτή στήριξη. Είμαστε περήφανοι που μια εταιρεία από τον τόπο μας, αφουγκράζεται και απαντά έμπρακτα σε ουσιαστικά ζητήματα του νησιού μας, με συνέπεια και σταθερότητα, αναγνωρίζοντας ότι οι ανάγκες για αίμα, είναι αυξημένες. Μόνο το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων χρειάζεται ημερησίως 80 μονάδες αίματος».

 03.JPG
"Το αίμα δεν πουλιέται,δεν αγοράζεται και επιβεβαιωμένα σώζει ζωές", επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES και γνωστός νευροχειρουργός κος Γιώργος Αρχοντάκης.

Ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της ANEK LINES, Γιώργος Αρχοντάκης, τόνισε μεταξύ άλλων: “Η εθελοντική αιμοδοσία, πολύτιμο και ανιδιοτελές δείγμα αλτρουισμού, ανθρωπισμού, κοινωνικής προσφοράς και συνεισφοράς, αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, η ΑΝΕΚ LINES, συμμετέχει για 13 φορά ομόψυχα στη συλλογική προσπάθεια αιμοδοσίας για την φροντίδα και διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και της υγείας, που αποτελούν ύψιστο αγαθό και δικαίωμα για όλους.\

 04.JPG
H νοσηλεύτρια Μαρία Νταμπακάκη (πρώτη από δεξιά) δίπλα της η Βιοπαθολόγος Επιμελήτρια Β Νοσοκομείου Χανίων, Μαρία Πλέγα και στο κέντρο ο Υποπλοίαρχος ΛΣ. Διοικητής - Λιμενικού Τμήματος Χανίων κος Βαγγέλης Κοκολογιαννάκης -λίγο πριν προχωρήσει σε δειγματοληψία δωρεάς μυελού των οστών- ενημερώνονται από την Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών "Αγ. Ιωάννης" Δέσποινα Ροδουσάκη (όρθια από αριστερά) για την σπουδαιότητα της δωρεάς​

Επισημαίνεται, ότι για τις ανάγκες προβολής της συγκεκριμένης αιμοδοσίας ο δημοφιλής και πολυβραβευμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επιμελήθηκε αφιλοκερδώς με ιδιαίτερη ευαισθησία το βίντεο που ακολουθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=GymT3Q279zE

Η ANEK LINES, για περισσότερα από 50 χρόνια, με φροντίδα και αλληλεγγύη προσφέρει από καρδιάς, με όσα μέσα διαθέτει στην Κρήτη και τους ανθρώπους της. Πιστή στις αρχές της και με ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία, βάζει πλώρη στην αισιοδοξία, κρατώντας άσβεστη την ελπίδα για νέα μεγαλύτερα ταξίδια.

 

Εγγραφή στο Νewsletter
{{errorMsgs[0]}} {{successMsgs[0]}}
Εγγραφή