1. Καταγραφή στοιχείων ζώων συντροφιάς. Ενημερωθείτε >>> 
  2. Επιπρόσθετα μέτρα κατά την μεταφορά οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Ενημερωθείτε >>>

Στην ΑΝΕΚ LINES ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 22η Παιδιατρική Διημερίδα

Η ΑΝΕΚ LINES, με αίσθημα ευθύνης για τις μελλοντικές γενιές, φιλοξένησε το Σάββατο και την Κυριακή 13 &14 Απριλίου, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, την 22η Παιδιατρική Διημερίδα. Η εκδήλωση, που αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Παιδιάτρων Ιδιωτικού Τομέα Κρήτης, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον τόσο των επιστημόνων του νησιού, όσο και γονέων που παρακολούθησαν τις ομιλίες που αφορούν στην υγεία των παιδιών.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Παιδιάτρων Ιδιωτικού Τομέα Κρήτης, κα Αντωνία Οικονομάκη ανέφερε: “Κατά την διάρκεια της διημερίδας ενδιαφέροντα θέματα, όχι μόνο για την ποιότητα, αλλά και για την αρτιότητα των ομιλητών, επιβεβαιώνουν την απόφαση μας να “ανοίξουμε” το συνέδριο στο μη ιατρικό κοινό (εκπαιδευτικοί, γονείς) με την βαθιά πεποίθηση ότι η γνώση πρέπει να διαχέεται και έξω από την επιστημονική κοινότητα και ότι αυτή η “διάχυση” πρέπει να υπηρετείται από έγκριτους θεράποντες της επιστήμης”. Και κατέληξε λέγοντας: “Από καρδιάς ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ LINES για τη θερμή φιλοξενία, τη διαρκή στήριξη και την ιδιαίτερη ευαισθησία που διαχρονικά αποδεικνύει στην πράξη για πρωτοβουλίες που αφορούν στη φροντίδα και την ανάπτυξη των παιδιών”.

 01.JPG
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Παιδιάτρων Ιδιωτικού Τομέα Κρήτης, κα Αντωνία Οικονομάκη, πανέτοιμη, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της 22ης Παιδιατρικής Διημερίδας

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, Γεώργιος Κατσανεβάκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Για όλους εμάς στην ΑΝΕΚ LINES αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενούμε καταρτισμένους επιστήμονες με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αξίες και την ίδια μέριμνα για ζητήματα υγείας και πρόληψης. Πάντα με αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά, στα πρόσωπα των οποίων βλέπουμε το αύριο του τόπου μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που τοποθετεί στο επίκεντρο την υγεία τους».

 02.JPG
Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, Γεώργιος Κατσανεβάκης καλωσορίζοντας τους παριστάμενους στο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της εταιρείας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την ανάπτυξη του θέματος της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), που αποτελεί μια από τις πιο δεδομένες διαταραχές. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία για τον εντοπισμό της διαταραχής, καθώς και τα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά των ατόμων με ΔΕΠ-Υ, η συμβουλευτική διάσταση και οι τρόποι παρέμβασης μέσα από τις εκπληκτικές τοποθετήσεις του κου Μπότη Παναγιώτη, της κας Καραντανά Ελίνας και της κας Μαρίας Γεωργιάδη.

Ακολούθησε η Παιδοδερματολογική συνεδρία με θέματα που αφορούσαν στους σπίλους, την κνίδωση και τις δερματολογικές λοιμώξεις στην παιδική ηλικία. Εξαιρετικές τοποθετήσεις από τους κο Γεώργιο Ευαγγέλου, την κα Δήμητρα Κουμάκη και τον κο Δημήτρη Ξεκαρδάκη.

Στην συνέχεια αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στη διατροφή των παιδιών και τους τρόπους που συνδέεται με την υγεία, από την κα Σμαράγδη Φεσσάτου, τον κο Κωνσταντίνο Δούρο & την κα Στέλλα Σταμπουλή.

 03.JPG
Ο Διευθυντής Γ’ Παιδιατρικής κλινικής ΕΚΠΑ κος Παναγιώτης Μπότης ενώ αναπτύσσει το θέμα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ),που αποτελεί πλέον μια από τις πιο δεδομένες διαταραχές.

Η πρώτη ημέρα, ολοκληρώθηκε, με την εκτενή παρουσίαση καρδιολογικών παθήσεων, αναφορών στο δελτίο υγείας αθλητή, μυοκαρδίτιδες και σύνδρομο Kawasaki, από σημαντικούς ομιλητές όπως οι Παιδοκαρδιολόγοι κα Πιπίνα Μπόνου, κα Σοφία Στεφανάκη & ο κος Χριστόφορος Γαβράς.

Την δεύτερη μέρα οι κκ Εμμανουήλ Αλεξόπουλος, Κωνσταντίνος Πρίφτης & Χαράλαμπος Ανταχόπουλος, χειρίστηκαν θέματα αναπνευστικά, τράχειο & βρόγχο-μαλακυνσης στα παιδιά και χρήσης – κατάχρησης αντιβιοτικών, αναφερόμενοι στα τελευταία δεδομένα.

Η ημερίδα έκλεισε με τον κο Δήμο Γίδαρη που αναφέρθηκε στα προβλήματα των υπερπλαστικών αδενοειδών και αμυγδαλών, την κα Παπαδοπούλου Ελευθερία που εστίασε στο παιδί με γενετικό νόσημα, την κα Ελευθερία Χατζηδάκη που μίλησε για τις άμεσες και απώτερες συνέπειες της καισαρικής τομής στο νεογνό. Στην διαφορική διάγνωση της χωλότητας στα παιδιά αναφέρθηκε ο κος Κωσταντουλάκη Χαράλαμπο. Και τέλος στην νεφρίτιδα και το νεογνικό ίκτερο εστίασαν η κα Σηφάκη Λουκία και ο κος Βασιλογιαννάκης Γιώργος.
Μια σημαντική επιστημονική διημερίδα με σημαντικά συμπεράσματα.

 04.JPG
Ο Επιμελητής Α΄ Δερματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ κος Γιώργος Ευαγγέλου απαντάει σε ερωτήσεις που αφορούν στην εμφάνιση σπίλων στα παιδιά. Αριστερά του ο κος Ξενοφών Μανιάς, δεξιά του ο κος Δημήτρης Ξεκαρδάκης. Πρώτη από αριστερά η κα Δήμητρα Κουμάκη.

Η ΑΝΕΚ LINES, με ευαισθησία και υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία ενισχύει με συνέπεια κάθε ενέργεια που έχει στόχο την αξιόπιστη ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν όλους. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, «αγκαλιάζει» παραγωγικές πρωτοβουλίες επιστημονικών φορέων της Κρήτης, συμβάλλοντας ενεργά, από το δικό της μετερίζι σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά.

 05.JPG
Η Δ/ντρια Παιδιατρικής Κλινικής Βενιζελείου Νοσοκομείου, καςΣοφία Στεφανάκη αναπτύσσοντας το θέμα που αφορά τις μυοκαρδίτιδες στα παιδιά

 06-(1).JPG
Οι κυρίες Ειρήνη Πατεράκη (δεξιά) και Άννα Μαρία Σπανάκη (αριστερά) Προεδρεύουσες και στις δύο συνεδρίες της δεύτερης μέρας

 08-(1).JPG
Αναμνηστική φωτογραφία λίγο μετά το τέλος της επιτυχημένης διημερίδας. Χαμογελαστοί διακρίνονται από αριστερά ο κος Χριστόφορος Γαβράς, η κα Αντωνία Οικονομάκη, η κα Στέλλα Σταμπουλή, ο κος Κωνσταντίνος Πρίφτης και ο κος Εμμανουήλ Αλεξόπουλος

07-(6).JPG
Ο Παιδοπνευμονολόγος κος Δήμος Γίδαρης αναπτύσσει, τα θεραπευτικά διλήμματα που προκύπτουν για τον παιδίατρο, σε σχέση με τις αμυγδαλές και τα κρεατάκια

Εγγραφή στο Νewsletter
{{errorMsgs[0]}} {{successMsgs[0]}}
Εγγραφή