Ταξιδεύουμε Υπεύθυνα για την προστασία όλων

Για την ANEK LINES, η διασφάλιση της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων της, ήταν και παραμένει πρωταρχικός της στόχος. Με υπευθυνότητα και σεβασμό συνεχίζει να σας ταξιδεύει στην Κρήτη, στο Αιγαίο και στην Αδριατική, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας για την αποφυγή μετάδοσης του COVID-19. Σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, η Εταιρεία έχει αναπτύξει δομημένες διαδικασίες και έχει λάβει επιπρόσθετα μέτρα εντός των Πλοίων και Πρακτορείων της.

 


Οδηγίες για επιβάτες στις Γραμμές Εσωτερικού και Εξωτερικού

•  Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους επιβατών.

•  Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στο πλοίο.

 


ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (Πρακτορεία ΑΝΕΚ)

• Η είσοδος του κοινού στα Πρακτορεία είναι ελεγχόμενη.

• Όλα τα σημεία εξυπηρέτησης επιβατών διαθέτουν προστατευτικά τζάμια.

 


Biosafety Trust Certification από τον RINA για ασφαλές ταξίδι έναντι της εξάπλωσης του COVID 19

Η ANEK LINES, η κορυφαία ακτοπλοϊκή εταιρεία, με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τη Δημόσια Υγεία, ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιθεώρηση ολόκληρου του στόλου της και έλαβε την εξειδικευμένη Πιστοποίηση «Biosafety Trust» από τον Ιταλικό Νηογνώμονα (RINA). Η καινοτόμος πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη στον κλάδο της ναυτιλίας, βασίζεται στη συστηματική προσέγγιση του ISO στα συστήματα διαχείρισης σε συνδυασμό με τις βέλτιστες επιστημονικές πρακτικές κατά της εξάπλωσης λοιμώξεων, καθώς και τις αρχές της διαχείρισης οργανωτικής συμπεριφοράς (OBM) για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την πρόληψη μετάδοσης στο εργασιακό πλαίσιο.

 

Η πιστοποίηση της ANEK LINES επιβεβαιώνει ότι κάθε πλοίο της εταιρείας συμμορφώνεται πλήρως με όλα τα απαιτούμενα μέτρα του προγράμματος κατά της εξάπλωσης του COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ANEK LINES, σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, έχει ήδη αναπτύξει συγκεκριμένες διαδικασίες και έχει λάβει επιπλέον μέτρα, τόσο για τα Πλοία της όσο και για τους σταθμούς / πρακτορεία της.

 

Η Πιστοποίηση «Biosafety Trust» συνυπολογίζει ότι η επιτυχία των συστημάτων διαχείρισης της διασφάλισης της υγείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ατομική ευθύνη. Επομένως, για να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής, το σύστημα προϋποθέτει ότι το έμπειρο προσωπικό έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά μαθήματα για συγκεκριμένες συνθήκες, καθώς και κάθε επιβάτης γνωρίζει και ακολουθεί τα προληπτικά μέτρα που συνιστώνται. Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 


CHECK-IN – ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

 

• Οι επιβάτες δεν θα πρέπει να ταξιδέψουν, σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων λοίμωξης COVID19 (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμός, δύσπνοια και λοιπά αναπνευστικά συμπτώματα) ή εάν έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή COVID-19 το τελευταίο χρονικό διάστημα.

 

• Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση των επιβατών στο λιμάνι αναχώρησης.

 

• Όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο (επιβάτες + μέλη πληρώματος) οφείλουν να κάνουν χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης), για την κάλυψη της μύτης και του στόματος, κατά την επιβίβαση και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε όλους τους χώρους του πλοίου. Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στο πλοίο. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

 

• Μηχανισμοί με αντισηπτικό gel είναι τοποθετημένοι στην είσοδο, καθώς και σε διάφορα μέρη του πλοίου (Reception, Εστιατόρια, Cafe – Bar, Καταστήματα, WC, εσωτερικούς και εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του πλοίου).

 

• Τα πλοία είναι εφοδιασμένα με θερμόμετρα, τα οποία δύναται να χρησιμοποιηθούν κατά περίπτωση.

 

 


ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

  • H ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ.

 

• Κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας από τους γύρω μας .

 

• Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού.

 

• Οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν απαραιτήτως τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα κατά τη διάρκεια του ταξιδίου:

– Φοράμε την μάσκα μας (1) στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Βεβαιωνόμαστε ότι καλύπτονται το στόμα και η μύτη, δεν αγγίζουμε την μάσκα αφού τη φορέσουμε, απορρίπτουμε αμέσως την μάσκα σε κάδο απορριμμάτων μετά τη χρήση και πλένουμε τα χέρια μας.
– Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με το εσωτερικό του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο, το οποίο απορρίπτουμε άμεσα σε κάδο απορριμμάτων.
– Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).

 

• Αποφεύγουμε την επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος).

 

• Σε περίπτωση που επιβάτες αναπτύξουν συμπτώματα του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια του ταξιδίου, οφείλουν να το δηλώσουν άμεσα στο πλήρωμα του πλοίου.

 

• Σε περίπτωση που επιβάτες αναπτύξουν συμπτώματα του αναπνευστικού μετά το ταξίδι, πρέπει άμεσα να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και να ενημερώσουν τον γιατρό τους για το ιστορικό του ταξιδίου.

 


ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ / ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

 

• Συνεχής απολύμανση από το πλήρωμα, όλων των ξενοδοχειακών χώρων και των επιφανειών του πλοίου που έρχονται σε συχνή επαφή με το κοινό. Οι διαδικασίες καθαρισμού / απολυμάνσεων διενεργείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

 

• Σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησης των επιβατών έχουν τοποθετηθεί ειδικά προστατευτικά τζάμια.

 

• Η παρασκευή & διαχείριση των τροφίμων, καθώς και ο καθαρισμός & απολύμανση όλων των χρησιμοποιουμένων στην διατροφική αλυσίδα σκευών και χώρων, πραγματοποιείται με βάση τις απαιτήσεις του ISO 22000 (HACCP).

 

• Οι κατάλογοι των a la carte εστιατορίων και των Café – Bar έχουν αντικατασταθεί με ανέπαφους online καταλόγους.

 

• Οι καμπίνες επιβατών καθαρίζονται με ειδικό πρωτόκολλο και αερίζονται με την πόρτα ανοικτή τουλάχιστον για 3 ώρες μέχρι την επόμενη χρήση τους.

 

• Για τον ιματισμό των πλοίων τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα: Κατά την πλύση  του ιματισμού και στο ξέβγαλμα, χρησιμοποιείται πιστοποιημένο απολυμαντικό. Γίνεται απολύμανση στα καρότσια μεταφοράς, σε κάθε δρομολόγιο και καθημερινή απολύμανση όλων των φορτηγών που μεταφέρουν τον ιματισμό.

 

• Το σύστημα κλιματισμού σε όλα τα πλοία της εταιρίας λειτουργεί σε 24ωρη βάση, τροφοδοτώντας όλους τους χώρους με 100% φρέσκο αέρα. Δεν γίνεται ανακύκλωση, ή μεταφορά του αέρα από καμπίνες ή άλλους κλειστούς χώρους του πλοίου. Τα συστήματα κλιματισμού συντηρούνται και απολυμαίνονται κατάλληλα με ειδικό χημικό διάλυμα στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα. Επιπροσθέτως γίνεται συχνή απολύμανση όλων των στοιχείων του κλιματισμού από εξωτερική εξειδικευμένη εταιρία.

 

• Τα μέλη του πληρώματος προτρέπουν τους επιβάτες να αποφεύγουν τους χώρους όπου ενδέχεται να υπάρχει συνωστισμός.

 

• Ενημέρωση των επιβατών σχετικά με τα μέτρα προστασίας που ακολουθούνται εντός του πλοίου με ηχητικές ανακοινώσεις, ενημερωτικά video και αφίσες.

 

• Σε διάφορα σημεία των κοινόχρηστων χώρων υπάρχουν σε ειδικές θήκες ειδικά σακουλάκια απόρριψης των χρησιμοποιούμενων μασκών και γαντιών.

 

• Όταν το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι χωρίς επιβάτες όλες οι εξωτερικές πόρτες του ανοίγονται και παραμένουν ανοιχτές ώστε να δημιουργείται φυσικός αερισμός των χώρων.

 

• Μέσα από τις καμπίνες και τους κοινόχρηστους χώρους έχουν αποσυρθεί όλα τα έντυπα. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος, τα διαφημιστικά εταιρικά έντυπα είναι διαθέσιμα και μπορούν να ζητηθούν από τη reception του πλοίου.

 

 

 


ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

 

• Εκπαίδευση του πληρώματος στην αναγνώριση ύποπτου κρούσματος COVID-19.H ANEK LINES με τη βοήθεια ειδικής Ιατρικής Ομάδας έχει εκπαιδεύσει και ευαισθητοποιήσει όλα τα μέλη του πληρώματος των πλοίων της, τόσο για την αναγνώριση όσο και τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19.

 

• Ομάδα διαχείρισης ύποπτου κρούσματος COVID-19.Σε κάθε πλοίο έχει συσταθεί Ομάδα Αντιμετώπισης Ύποπτου Κρούσματος (Task Force COVID-19) με επικεφαλής τον Πλοίαρχο, στην οποία έχει δοθεί ειδική εκπαίδευση από γιατρό με μέριμνα της εταιρίας. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση ενδεχόμενου ύποπτου κρούσματος στο πλοίο.

 

• Τα πλοία είναι εφοδιασμένα με κατάλληλο εξοπλισμό, καθώς επίσης έχουν προβλεφθεί καμπίνες COVID, έτσι ώστε σε περίπτωση εμφάνισης μεμονωμένου περιστατικού, το προσωπικό του πλοίου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να πάρει όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τη διαχείριση του παθόντα και την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

 

Η συνεργασία όλων είναι σημαντική

 


ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ANEK LINES συνιστά στους επιβάτες της την πιστή τήρηση των γενικών μέτρων πρόληψης λοιμώξεων σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. και του Ε.Ο.Δ.Υ. .
Πιστή στη δέσμευσή της να λειτουργεί με υπευθυνότητα απέναντι στο επιβατηγό κοινό, προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτούμενες ανάγκες και συνεχίζει αδιάκοπα το σημαντικό μεταφορικό της έργο ,συμβάλλει με αμεσότητα στην αντιμετώπιση αυτού του πρωτόγνωρου φαινομένου παγκόσμιας εμβέλειας και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, αποδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία έναντι στη δημόσια υγεία.

ANEK LINES: Ταξιδεύουμε υπεύθυνα!
#TravelResponsibly

Newsletter Εγγραφείτε και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας
Καταχώρηση