ΧΟΡΗΓΙΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ANEK LINES, υλοποιεί την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της, μέσα από τον θεσμό της χορηγίας, στηρίζοντας δυναμικά και υπεύθυνα πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, πολιτιστικών & περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, κοινωνικών αναγκών & αθλητικών δραστηριοτήτων. Ακολουθεί μια μικρή μόνο εικόνα από το πολύπλευρο χορηγικό έργο της ΑΝΕΚ, στην Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα.

 • view_headlineMεγάλη συναυλία για τα 80 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη

  Αποτελεί τιμή για την ΑΝΕΚ το ότι απέδωσε, ως αρωγός των εκδηλώσεων, την οφειλόμενη τιμή στον «Άνθρωπο, τον Δημιουργό, τον Μουσικό, τον Πολιτικό, τον Κρητικό, τον Οικουμενικό» Μίκη Θεοδωράκη.

  Ένα αφιέρωμα στον Μίκη, που γεννήθηκε «μεγάλος», έζησε μια «μυθιστορηματική» ζωή, και μοίρασε τη ζωή του ανάμεσα στη μουσική και στον αγώνα για τον άνθρωπο. Σφράγισε καθοριστικά την πορεία αυτού του τόπου, την ιστορία της μουσικής, αλλά και το παγκόσμιο κίνημα όσο ελάχιστοι.

  «Ζωγράφισε το γεωγραφικό χάρτη της ψυχής» αυτού του λαού, τα πάθη του, τις αγωνίες & τις ελπίδες του, τα συναισθήματα του, όντας ερωτικός μέσα από τον πόνο και τη μοναξιά. Πάντα όρθιος απέναντι στη βία και στις όποιες σειρήνες «εξουσιών», αδιαφορώντας για το προσωπικό ή το πολιτικό κόστος, παραμένοντας ένας «διαχρονικός επαναστάτης».

  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε ένα Διεθνές Συνέδριο στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το οποίο διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και της Ένωσης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Ένα Κρητικό Γλέντι στο Γαλατά, από όπου κατάγεται ο συνθέτης, την ημέρα των γενεθλίων του. Και την Μεγάλη Συναυλία , στην οποία χορηγός ήταν η ΑΝΕΚ, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων. Στη συναυλία, με γενικό τίτλο «Ελάτε να γιορτάσουμε το Μίκη», τα κείμενα ανέγνωσε ο Γιώργος Κιμούλης και τα διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια τραγούδησαν ο Γιώργος Νταλάρας, η Νένα Βενετσάνου, ο Δημήτρης Μπάσης, η Μαρία Δημητριάδη, η Σόνια Θεοδωρίδου, ο Γιώργος Θεοδωράκης. Παρόντες ήταν και εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, επώνυμοι και ανώνυμοι.

 • view_headlineΝαυτικός Όμιλος Χανίων

  Ο ΝΟΧ αποτελεί έναν  από τους ισχυρότερους αθλητικούς ομίλους της Ελλάδας. Το τμήμα Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση και διακρίσεις. Ενδεικτικά το 2016 η ανδρική ομάδα ΝΟΧ ΑΝΕΚ LINES κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Α2 Ανδρών, η γυναικεία ομάδα προβιβάστηκε στην Α2 Κατηγορία Γυναικών και ένας αθλητής του ομίλου αγωνίστηκε με την Εθνική Ομάδα Παίδων στους βαλκανικούς αγώνες υδατοσφαίρισης, κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο.  Σε δράση από το 1933, ο ΝΟΧ αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους ομίλους στην Ελλάδα και ίσως τον δυνατότερο της περιφέρειας, κρίνοντας από το πλήθος των αθλημάτων που καλλιεργεί, τις υποδομές-ακαδημίες παιδιών ηλικίας 4-10 ετών που διαθέτει, καθώς και τις επιδόσεις του σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις. Το πλέον δημοφιλές τμήμα Υδατοσφαίρισης διαθέτει αθλητές και ομάδες σε όλες τις κατηγορίες: Μίνι Παίδων, Παίδων, Εφήβων, Νέων Ανδρών, Α2 Ανδρών, Νεανίδων, Νέων Γυναικών και Α2 Γυναικών. Οι δυσκολίες δεν λείπουν. Ο ΝΟΧ από το 2001 αγωνίζεται με την αρωγή την ΑΝΕΚ LINES.

  Ο ΝΟΧ, με τη συμμετοχή αθλητών του κάθε χρόνο σε όλες τις βαθμίδες των εθνικών ομάδων, διαθέτει εκτός από την Υδατοσφαίριση –τμήματα Κολύμβησης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Τεχνικής Κολύμβησης, Κανόε Καγιάκ, Ιστιοπλοΐας, Καταδύσεων, Ειδικής Άθλησης καθώς και, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου, τμήμα Ναυαγοσωστικής.

  Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στο κλαμπ των κορυφαίων ομάδων της Ελλάδας και η καθιέρωση της στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια. Καταδεικνύοντας έτσι ότι όταν οι «μικροί» τολμούν, διαθέτοντας, παράλληλα, πείσμα, αγωνιστικότητα, οργάνωση, μεθοδικότητα και πάνω από όλα καταβάλλοντας σκληρή προσπάθεια πετυχαίνουν τα πάντα.

  Ιστότοπος ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΝΙΩΝ : www.nox.gr


 • view_headlineΠερισσότερα

  Αθλητισμός- Πολιτισμός – Παιδεία – Περιβάλλον – Κοινωνία

  Μέσα από το μεγάλο χορηγικό της έργο, η ΑΝΕΚ κάθε χρόνο, επιβεβαιωμένα,  αγκαλιάζει και ενισχύει με ένα πελώριο «κύμα» προσφοράς σε συλλόγους και φορείς με άξονα τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, το περιβάλλον. Από την γέννησή της μέχρι σήμερα η ANEK ταξιδεύει τα οράματα και τα θέλω εκατοντάδων χορηγουμένων, ανοίγοντας “δρόμους” πέρα από τα στενά όρια του νησιού.

  Ενδεικτικά :

  • Με την αρωγή της ΑΝΕΚ, αθλητές από το  ποδόσφαιρο (ΑΟΧ, ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ) το μπάσκετ (ΕΚΑΣΚ), την ξιφασκία (Α.Λ.Ξ..Χανίων) τις πολεμικές τέχνες ( Σ.Καγιαλές, Κουρήτες, Καβρός…), την αντισφαίριση (ΟΑΧ, ΟΑΣ), την Ιστιοπλοΐα (ΙΟΧ, ΙΟΗ), τον υγρό (ΝΟΡ) και τον κλασικό στίβο, ταξιδεύουν … προς τις επιτυχίες. Παράλληλα, η ΑΝΕΚ είναι σταθερός αρωγός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Φοιτητών και Σπουδαστών Unilegue και συνταξιδιώτης στις αποδράσεις, ιστορικών αυτοκινήτων (ΣΙΠΑΚ), vintage μοτοσυκλετών & διαχρονικών Vespa  αλλά και των extreme σπορ όπως το bungy jumping (LIQUID BUNGY )
  • Αναδεικνύοντας τις τέχνες και τον πολιτισμό η ΑΝΕΚ LINES συνέδραμε διοργανώσεις ανάδειξης της κρητικής παράδοσης (Πολιτιστικός Σύλλογος Χανίων «Το Ρόδον»,  «Ο Ψηλορείτης» κ.ά.), θεατρικών σχημάτων (Ομάδα «Αυλαία», Κου-Κλοθέατρο Κρήτης), εικαστικών δράσεων (1o Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας…),  κινηματογραφικών έργων (Dolphin Man-Το Ταξίδι της Τροφής), και κορυφαίων τηλεοπτικών σειρών (Το Νησί).
  • Παράλληλα, ενεθάρρυνε ως χορηγός το πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός» για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
  • Αρωγός, σε συνεργασία με το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη της έκδοσης συλλεκτικού CD, με τη φωνή του Ελευθερίου Βενιζέλου.
  • Με την αρωγή της ΑΝΕΚ κάθε χρόνο χιλιάδες Κρήτες και φίλοι της Μεγαλονήσου από όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού στα πλοία της , όπου φιλοξενούνται με απόλυτη επιτυχία οι κορυφαίες εκδηλώσεις τους (ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ – ΠΟΚΠΣ..)
  • Η ΑΝΕΚ στηρίζοντας την παιδεία και την επιμόρφωση ως αρωγός νιώθει υπερήφανη για τις επιτυχίες των μικρών Κρητικόπουλων σε διαγωνισμούς Μαθηματικών, Φυσικής και Ρομποτικής. Σταθερή είναι και η στήριξη σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, σε υγιείς ενασχολήσεις φοιτητών, όπως το Uni League, και  αξιόλογες δράσεις όπως της «Κίνησης Νέων Ευρωπαίων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης “BEST” Χανίων».
  • Μεριμνώντας για το περιβάλλον η ΑΝΕΚ στηρίζει την προετοιμασία Καταδυτικού Πάρκου στον Αποκόρωνα, συμβάλει στη μεταφορά άγριων ζώων από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, υποστηρίζει τα προγράμματα του «Αρχελών», Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, του “MEDASSET” Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών , …
  • Συνδράμοντας τον άνθρωπο και την κοινωνία η εταιρία «συμπλέει» με το «Χαμόγελο του Παιδιού», τον «Ορίζοντα», την ΕΛΕΠΑΠ τα ΚΗΦΑΜΕΑ,  το «Δίκτυο Διαβάζω για τους Άλλους», ενώ  «ταξιδεύει» το όραμα και τις δράσεις για τα παιδιά του “Ιδρύματος Χατζηκώνστα”.
  • Η ANEK LINES συνέβαλλε επίσης σημαντικά και στη μεταφορά ιατρών και ιατρικών μονάδων σε ακριτικές περιοχές μέσω φορέων όπως οι “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” και οι «Γιατροί του Κόσμου».
  • Αρωγός στις ανάγκες του Νοσοκομείο Χανίων χρηματοδότησε την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
  • Σταθερή παραμένει η προϊοντική αρωγή της στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και σε κοινωφελή ιδρύματα, όπως ο παιδικός σταθμός «Κοινωνική Μέριμνα» Ηρακλείου,
  • Με την συνεργασία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων “Ο Αγ. Ιωάννης” η ΑΝΕΚ συγκεντρώνει κάθε χρόνο μέσα από αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται στα πλοία και τα γραφεία της, πολύτιμες μονάδες αίματος και δείγματος μυελού οστών.

  Η ΑΝΕΚ LINES  έχει συντελέσει τα μέγιστα στην πολιτισμική, πνευματική και τουριστική προβολή, όχι μόνο του νομού Χανίων αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, έτσι ώστε το όνομα της  να συνδέεται αυτόματα στη σκέψη όλων με το νησί! Η ΑΝΕΚ LINES με βασικό άξονα το «…να είμαστε ουσιαστικά χρήσιμοι, ωφέλιμοι, αποτελεσματικοί για την κοινωνία στην οποία υφιστάμεθα & λειτουργούμε» συνεχίζει, με ευαισθησία  να συμμετέχει και να στηρίζει δυναμικά τις ανάγκες του τόπου, με “πλώρη το μέλλον”.

1 2
Newsletter Εγγραφείτε και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας
Καταχώρηση