ΧΟΡΗΓΙΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ANEK LINES, υλοποιεί την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της, μέσα από τον θεσμό της χορηγίας, στηρίζοντας δυναμικά και υπεύθυνα πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, πολιτιστικών & περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, κοινωνικών αναγκών & αθλητικών δραστηριοτήτων. Ακολουθεί μια μικρή μόνο εικόνα από το πολύπλευρο χορηγικό έργο της ΑΝΕΚ, στην Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα.

 • view_headlineΠροστασία του Γυπαετού και της Βιοποικιλότητας στην Κρήτη

  Η ΑΝΕΚ LINES, θεωρώντας υψίστης σημασίας την ανάγκη διατήρησης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στην Κρήτη, ενίσχυσε την υλοποίηση του προγράμματος με θέμα: «Δράσεις για τη Διατήρηση – Προστασία του Γυπαετού και της Βιοποικιλότητας στην Κρήτη», που υλοποιήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

  Στο σχεδιασμό του προγράμματος συμπεριλήφθηκαν δράσεις που αφορούν γενικότερα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αφού από αυτό εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και η επιβίωση του Γυπαετού (Gypaetus barbatus).Ο Γυπαετός θεωρείται σήμερα το σπανιότερο είδος αρπακτικού στη χώρα μας και γενικότερα στα Βαλκάνια, αφού ο πληθυσμός του εντοπίζεται μόνο στην Κρήτη. Κατά την έναρξη του προγράμματος, το 2002, ο γυπαετός “ο γενειοφόρος”, όπως αποκαλείται σε ελεύθερη μετάφραση, δεν αριθμούσε περισσότερα από δύο αναπαραγωγικά ζευγάρια.

  Το 2017, ως αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας η οποία γίνεται για την προστασία του, τα αναπαραγωγικά ζευγάρια του γυπαετού έχουν ανέβει στα 7 με εκτιμώμενο ανώτερο δυνατό αριθμό για την Κρήτη τα 10!

  Η ΑNEK LINES πέραν της συμμετοχής της στο πρόγραμμα διάσωσης του γυπαετού είναι αρωγός και στις πολυσχιδείς δράσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου ξεπερνούν τα 4.000τ.μ. διαμορφώνοντας τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική έκθεση στη Μεσόγειο, με εγνωσμένη την επιστημονική αναγνώριση του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο! Η ΑΝΕΚ, ενδεικτικά παρέχει δωρεάν μεταφορά από την Κρήτη, τραυματισμένων άγριων ζώων σε κέντρα περίθαλψης και επιστροφή τους στο νησί προς απελευθέρωση. Επίσης, συμβάλλει κάθε χρόνο στις ερευνητικές – εκπαιδευτικές δραστηριότητές του Μουσείου ως χορηγός μεταφοράς.

  Ιστότοπος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης : www.nhmc.uoc.gr

 • view_headlineΝΟΧ ΚΑΝΟΕ – ΚΑΓΙΑΚ

  Η προσήλωση στον στόχο, η υπεύθυνη δουλειά και η αγάπη για την άθληση συνέβαλλαν στην  ανοδική πορεία του τμήματος Κανόε Καγιάκ, που άρχισε να λειτουργεί στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων το 1995. Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη. Ωστόσο, από την στιγμή που ήρθε το πρώτο μετάλλιο, το 2003 η άνοδος και η κορυφή ήταν μονόδρομος. Από το 2005 έχουν κατακτήσει έντεκα πρωταθλήματα, με τελευταίο αυτό του 2016.

  Έχοντας ως φιλοσοφία τα μικρά αλλά σταθερά βήματα, που οδηγούν στην υλοποίηση των στόχων του, στο τμήμα Κανόε Καγιάκ υπάρχει τμήμα SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία), ενώ –σε συνεργασία με τα Special Olympics– λειτουργεί τμήμα Ειδικής Άθλησης στο Καγιάκ για παιδιά με νοητική αναπηρία. Η συνύπαρξη και η συνάθληση των παιδιών του Κανόε Καγιάκ με τα παιδιά των Special Olympics είναι μοναδική και έχει να επιδείξει μόνον χαρά και υπερηφάνεια και από τις δύο πλευρές.

  Με σωστή και επαγγελματική δουλειά  τα τμήματα υποδομής έχουν καταφέρει να είναι ένα από τα κορυφαία σωματεία στην Ελλάδα. Επόμενος στόχος η δημιουργία τμήματος Canoe και η μεγαλύτερη συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις στο εξωτερικό.  Η συνεισφορά της ΑΝΕΚ LINES ουσιαστικά από την πρώτη ημέρα, και επίσημα από το 2000, είναι καθοριστική.  Το Κανόε – Καγιάκ  κωπηλατεί σταθερά στους ρυθμούς της επιτυχίας με περήφανο επίσημο χορηγό την ΑΝΕΚ.

  Ιστότοπος ΝΟΧ Κανόε -Καγιάκ: www.nox.gr/category/tmimata/kanoe-kagiak

 • view_headlineΠολυτεχνείο Κρήτης – Ομάδα “T.U.C ECO RACING”

  Οι καινοτόμοι του Πολυτεχνείου Κρήτης

  Φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώνουν από το 2007 γνώσεις, ευφυΐα και πρωτοποριακό πνεύμα στη διακεκριμένη διεθνώς ερευνητική ομάδα TUCER (Technical University of Crete Eco Racing). Αντικείμενό της ομάδας αποτελεί η ανάπτυξη οχημάτων μηδενικών ρύπων, ενώ οι επιδόσεις της είναι εξαιρετικές. Μεταξύ άλλων, έχουν κατακτήσει  έξι τρόπαια σε δέκα χρόνια, ενώ κάθε χρόνο βρίσκονται ανάμεσα στις πέντε καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Παραμένει η μοναδική συμμετοχή ελληνικού ανώτατου ιδρύματος στην κατηγορία οχημάτων πόλεως με καύσιμο υδρογόνο(Urban Concept)». Πιο πρόσφατη κατάκτηση είναι αυτή του 2017 στο Λονδίνο, με το 1ο Βραβείο Ασφαλείας Οχημάτων, για τη βέλτιστη και καινοτόμο εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας. Πρωτιά που είχαν επαναλάβει και το 2016 και πάλι στο Λονδίνο. Προηγήθηκαν το 1ο Βραβείο Ενεργειακής Πρόκλησης και το Βραβείο ου Κοινού το 2013 στο Ρότερνταμ, όπου διαγωνίστηκαν 183 ομάδες, με την TUCER να βρίσκεται μπροστά από Πανεπιστήμια όπως της Οξφόρδης. Στην πίστα EUROSPEEDWAY της Γερμανίας απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Ασφαλείας το 2011. Πώς καταφέρνουν να παρουσιάζουν κάθε χρόνο νέα, καινοτόμα συστήματα στον χώρο της αυτοκίνησης, με έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, αλλά και με έλλειψη άμεσων συνεργασιών σε έναν τόσο εξειδικευμένο τεχνολογικό τομέα; «Όλα αυτά αντιμετωπίζονται με την αφοσίωση και τη συνεχή εθελοντική εργασία των μελών, τη μελέτη και κατασκευή εξολοκλήρου στα εργαστήριά μας και, φυσικά, με τη σημαντική συμβολή χορηγών όπως η ΑΝΕΚ LINES, που στήριξε την ομάδα εξαρχής και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας μας. Με τη συνεισφορά της προσφέρει κάθε χρόνο σημαντική υποστήριξη και ώθηση, ώστε να συνεχίζεται αυτή η προσπάθεια, να διακρίνεται η χώρα μας και να παρέχεται υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους μηχανικούς της Σχολής μας». Στα άμεσα σχέδια είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης πλοήγησης. Ο μεγάλος στόχος υλοποιείται ήδη σε παλαιότερο όχημα της ομάδας, ακολουθώντας την τάση του μέλλοντος στην αυτοκίνηση και αξιοποιώντας την εμπειρία σε μη επανδρωμένα οχήματα.

  Ιστότοπος : www.tucer.tuc.gr 

 • view_headlineΠρόγραμμα Ανακατασκευής Μινωικού Πλοίου

  Το Μινωικό Πλοίο ταυτίζεται πλέον με το όνομα ΑΝΕΚ, άξιο συνεχιστή των Μινωιτών θαλασσοπόρων. Σήμερα τα πλοία του ομίλου ΑΝΕΚ, ταξιδεύουν στους ίδιους προγονικούς θαλάσσιους δρόμους, ως φυσικοί συνεχιστές του Μινωικού πολιτισμού και του πλοίου που αποτελούσε το μέσο μεταφοράς και διάδοσής του.  Ήταν το 2004 όταν ένα πλοίο κυριολεκτικά από άλλη εποχή, παρουσιάστηκε στο λιμάνι των Χανίων με δάφνες και τιμές. Το Μινωικό πλοίο βρισκόταν ξανά εκεί, αναβιώνοντας 3500 χρόνια μετά τους Μινωΐτες που μετέφεραν τον πολιτισμό τους με τα πλοία τους στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου.

  Λαμπρή η καθέλκυση παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, που του έδωσε το όνομα ΜΙΝΩΑ. Πανηγυρικός ο απόπλους από τα Χανιά για το πειραματικό ταξίδι σε ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη. 210ν.μ. διένυσαν οι 24 ενθουσιώδεις εθελοντές κωπηλάτες ως τον Πειραιά.

  Η ανακατασκευή διήρκησε 4 χρόνια και πραγματοποιήθηκε από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Έρευνας Αρχαίας Ναυπηγικής και Τεχνολογίας ΝΑΥΔΟΜΟ.  Το ΜΙΝΩΑ συνόδεψε τιμητικά την τριήρη που μετέφερε την ολυμπιακή φλόγα στο τέλος της διαδρομής της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004».

  Η ανακατασκευή του αρχαίου μινωικού πλοίου αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης. Η ΑΝΕΚ LINES είναι ο πρώτος ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ του Προγράμματος ανακατασκευής του ΜΙΝΩΑ. Μετά από 3.500 χρόνια οι Κρήτες ξαναείδαν το αρχαίο πλοίο τους σε δράση να πρεσβεύει τα οράματά τους.

  Η ΑΝΕΚ LINES συνέβαλε στο δύσκολο και τολμηρό εγχείρημα ως υπερήφανος Μεγάλος Χορηγός.


 • view_headlineΤΑΛΩΣ ANEK LINES

  Στα Χανιά, πριν λίγα χρόνια, κάποιοι που αγαπούσαν το άθλημα της ποδηλασίας αποφάσισαν ότι ήθελαν και μπορούσαν να προσφέρουν κάτι παραπάνω στο χώρο και πίστεψαν ότι αυτό θα το καταφέρουν με την ίδρυση ενός αμιγούς ποδηλατικού σωματείου. Έτσι, τον Αύγουστο του 1989 ίδρυσαν τον ποδηλατικό σύλλογο «ΤΑΛΩΣ», με στόχο τη διάδοση του αθλήματος στην τοπική κοινωνία, στοχεύοντας στην ανάδειξη του ομίλου στα μεγάλα ποδηλατικά σωματεία της χώρας.

  Τρία χρόνια μετά από την ίδρυση του «ΤΑΛΩΣ» ο στόχος άρχισε να υλοποιείται. Το σωματείο κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων (1992).Έκτοτε, αναρίθμητες επιτυχίες ανέδειξαν σύντομα τον ποδηλατικό όμιλο Χανίων ως κορυφαίο της χώρας.

  Από το 2000 ο ΤΑΛΩΣ «τρέχει» με την χρυσή αρωγή της ΑΝΕΚ συλλέγοντας μετάλλια.

  Kατακτώντας το 2016 την πρώτη θέση στην πανελλήνια κατάταξη ποδηλατικών συλλόγων για έκτη συνεχή χρονιά, ο “γίγαντας” ΤΑΛΩΣ σημείωσε την ένατη  πρωτιά του συλλόγου στην ιστορία του, ενώ είναι η εικοστή φορά που τερματίζει ανάμεσα στους τρεις πρώτους.

  Με στόχο την παραμονή στην κορυφή της ελληνικής ποδηλασίας, οι αθλητές του Τάλως επιδιώκουν επιτυχημένες συμμετοχές σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες στην  Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ελπίζοντας στην περαιτέρω διάδοση του αθλήματος στη «μαμά» πόλη, τα Χανιά.

  Εν μέσω οικονομικής κρίσης κατάφεραν να μετέχουν σε δεκάδες αγώνες στην εντός και εκτός συνόρων, ενώ παράλληλα οι ακαδημίες του Συλλόγου σε Χανιά και Ακρωτήρι λειτουργούν άψογα ώστε να καλλιεργείται και να αναπτύσσεται διαρκώς το άθλημα της ποδηλασίας

  Η ΑΝΕΚ LINES, συνοδοιπόρος του ΤΑΛΩΣ τα τελευταία χρόνια, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον σύλλογο, εξασφαλίζοντας την άνετη και ασφαλή μετάβαση στους ποδηλάτες & τις ποδηλάτισσες που συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκπληκτικές εμφανίσεις στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη καθώς και στις Παγκόσμιες εμφανίσεις τους.

  Ιστότοπος ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES : www.talosteam.gr


 • view_headlineΚέντρο Ανακύκλωσης

  Η ΑΝΕΚ LINES είναι η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που συμμετείχε δυναμικά στην προστασία του περιβάλλοντος με κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη, υποστηρίζοντας τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Η ΑΝΕΚ, χορήγησε το πρώτο Κέντρο Ανακύκλωσης που λειτούργησε στο λιμάνι του Πειραιά, σε συνεργασία με την εταιρεία ΤΕΧΑΝ – Περιβαλλοντική Διαχείριση.

  Όλοι όσοι επισκέπτονταν το ειδικά διαμορφωμένο Κέντρο Ανακύκλωσης, με τα ενσωματωμένα μηχανήματα, μπορούσαν, σε 24ωρη βάση, να ανακυκλώνουν πλαστικές, γυάλινες και αλουμινένιες συσκευασίες, πλαστικές σακούλες, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και μπαταρίες.

  Ανταποδοτικά μπορούσαν να κερδίσουν δώρα (κουπόνια χρηματικού αντιτίμου για έκπτωση σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ) ή να ενισχύσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού».

  Η ΑΝΕΚ, ωστόσο υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο όφελος από την ανακύκλωση «επιστρέφει» στην φύση: γλιτώνουν το κόψιμο χιλιάδες δέντρα, εξοικονομούνται τόνοι  πετρελαίου & βωξίτη, δεν εκλύονται στην ατμόσφαιρα επιπλέον αέρια από την παραγωγή του πλαστικού που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, εξοικονομείται ηλεκτρική ενέργεια, και θα καταναλωθούν λιγότερες ποσότητες άμμου των υδροβιότοπων για την παραγωγή γυαλιού.


  284.238 πλαστικές συσκευασίες ή 14.211,90 κιλά πλαστικο!
  223.175 αλουμινένιες συσκευασίες ή 3.347,63 κιλά αλουμινίου!
  74.806 γυάλινες συσκευασίες ή 21.319,71 κιλά γυαλιού!
  117,05 κιλά μπαταρίες!
  1.016 τεμάχια μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών!

  Downloads
  Δελτίο Τύπου 05/11/2008 

  Περιβαλλοντικά Οφέλη 

  Δελτίο Τύπου 06/06/2009 & Φωτογραφίες

   

 • view_headlineΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

  Η ΑΝΕΚ LINES, στηρίζει ως βασικός χορηγός την “ΠΑΕ Πλατανιάς”,  από το 2012, χρυσή χρονιά ανόδου της χανιώτικης ομάδας στα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Super League.

  Εξέλιξη του αθλητικού σωματείου Ιάρδανος (από το ομώνυμο ποτάμι της περιοχής), ο ΑΟ  Πλατανιάς Χανίων ιδρύθηκε το 1931 από τον Αντώνη Βαρουξάκη διαγράφοντας μια πορεία γεμάτη ιστορία και χρονιές- σταθμούς που οδήγησαν στη σημερινή ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων με την ερυθρόλευκη στολή. 

  Ακόμα κι αυτή, δεν είναι τυχαία. Τα χρώματα «αποφασίστηκαν» το 1942, όταν οι γυναίκες του χωριού έραψαν κόκκινες φανέλες για την ομάδα από κλεμμένες γερμανικές σημαίες ενώ η περιοχή τελούσε υπό Κατοχή.

  Σήμερα, η μεγαλύτερη επιτυχία που έχει κατακτήσει η ομάδα του Πλατανιά είναι φυσικά η άνοδος στη Super League (το 2012). Κάθε σεζόν στη μεγάλη κατηγορία αποτελεί μια πρόκληση, για παράγοντες, προπονητή και ποδοσφαιριστές, καθώς στόχος είναι να παραμείνουν σε αυτή. Εκτός από την παραμονή στη Super League, τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα, η ομάδα τολμά, ωστόσο, να θέτει ακόμη υψηλότερους στόχους. Σταθερή προτεραιότητα όλων, παραμένει, το να συνεχίσει ο Πλατανιάς να τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα καθαρά παιχνίδια, το ήθος και τις αγωνιστικές επιδόσεις των παικτών του.

  Ιστότοπος: www.fcplatanias.gr

 • view_headlineΓυμναστικός Σύλλογος ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

  Μια ομάδα φίλων του κλασσικού αθλητισμού ιδρύει τον σύλλογο το 1976 με πρώτο τμήμα τον στίβο. Το 1981 αδρανοποιείτε και επανιδρύετε το 1994, χρονιά που σηματοδοτεί και την έναρξη της χρυσής εποχής του “Γ.Σ.Ελ. Βενιζέλου”, πραγματοποιώντας μία θεαματική επανεκκίνηση. Από το 2009 δεν έχουν βρεθεί  ποτέ κάτω από την 3η θέση. Αυτές οι πρωτιές στη γενική αξιολόγηση σημειώνονται ανάμεσα σε 315 συλλόγους κι επιτυγχάνονται πρώτη φορά από ένα επαρχιακό σωματείο, βάση των επίσημων αξιολογήσεων όπως αυτές καταγράφονται από το 1897. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο, ένας σύλλογος της περιφέρειας, με μόλις δύο δεκαετίες και πλέον αθλητικής ζωής, να πετυχαίνει τέτοιες διακρίσεις στο χώρο του στίβου. Ενδεικτικά, έχει κατακτήσει τις πρώτες τρεις θέσεις σε 49 πανελλήνια πρωταθλήματα, μετράει 5 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά κύπελλα, 416 Πανελλήνιες νίκες, 13 πανελλήνια ρεκόρ, πάνω από 40 μετάλλια σε διεθνείς οργανώσεις και 6 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με πιο πρόσφατη αυτή του Ρίο το 2016.

  Ιδιαίτερη βαρύτητα για το Σύλλογο είχαν πάντα τα τμήματα υποδομής και η μαζική συμμετοχή των παιδιών σε όλα τα αθλήματα.

  Σε όλα αυτά έχει συμβάλλει με τον τρόπο της η ANEK LINES, η οποία  είναι επίσημος χορηγός του “Γ.Σ.Ελ. Βενιζέλος” από το 1998

  Ο «Γυμν. Ελ. Βενιζέλος» δεν διαπρέπει μόνο σε νίκες και μετάλλια, αλλά και στις άρτιες διοργανώσεις όπως οι Διεθνείς Αθλητικές Συναντήσεις Στίβου που πραγματοποιεί με απόλυτη επιτυχία στα ΧΑΝΙΑ  τα τελευταία χρόνια

  Ιστοτόπος “ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” www.elvenizelos-ac.gr

 • view_headlineΔημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

  Το 1973, με πρωτοβουλία του μεγάλου Αλέξη Μινωτή και τη συνεργασία μιας ομάδας ενθουσιωδών  Κρητών, δημιουργείται η Εταιρεία Θεάτρου Κρήτης, υλοποιώντας το όραμα ίδρυσης ενός θεατρικού οργανισμού στη Μεγαλόνησο και της αναβίωσης του Κρητικού Θεάτρου της Αναγέννησης. Μετεξέλιξή του, από το 1986, αποτελεί το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, με έδρα τα Χανιά.  Από το καλοκαίρι του 2003 η ΑΝΕΚ είναι ο Χρυσός Χορηγός του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης. Η αρχή έγινε με το αριστουργηματικό έργο του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» και τον έξοχο Γιώργο Παρτσαλάκη που γνώρισε αποθεωτική υποδοχή και στο Ηρώδειο.

  Θεατρικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ έχουν ταξιδέψει σε Ελλάδα, Κύπρο και

  Βρυξέλλες, όπως ο «Ερωτόκριτος», η «Ερωφίλη», ο «Καπετάν Μιχάλης»,η «Αναφορά στον Γκρέκο», ο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» και «οι Όρνιθες».

  Το ΔΗΠΕΘΕΚ έχει κάθε λόγο να καυχιέται για εξαιρετικές παραστάσεις, συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ και πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα που προβάλλουν την πολιτιστική ταυτότητα της Κρήτης πέρα από τα σύνορά της.

  Ξεχωριστές στιγμές του ΔΗΠΕΘΕΚ αποτελούν η ίδρυση του Παιδικού Εργαστηρίου, το 2004, και η ίδρυση της Ερασιτεχνικής Πειραματικής Σκηνής το 2007. Επίσης, τα τιμητικά αφιερώματα σε σπουδαία ονόματα, όπως ο Κατράκης, ο Μινωτής και άλλοι. Οι εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα (σε φυλακές, γηροκομεία κ.α.) και οι διαδραστικές παιδικές παραστάσεις σε σχολεία συμπληρώνουν τον πολύμορφο χαρακτήρα του ΔΗΠΕΘΕΚ.

  Ιστότοπος ΔΗΠΕΘΕΚ: www.dipethekritis.gr

 • view_headlineΕπανέκδοση 16 Δισκογραφικών Αλμπουμ της Χάρις Αλεξίου

  Για την ΑΝΕΚ LINES, ως χορηγό, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι «συμπλέει», ν, μέσα από την εξαίρετη επανέκδοση των 16 άλμπουμ της Χάρις Αλεξίου με τις ποιοτικές, ξεχωριστές μελωδίες της αγαπημένης ερμηνεύτριας.

  Στο ιστορικό Στούντιο C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, φίλοι και συνεπιβάτες της Χαρούλας, στο συναρπαστικό της ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτήν την μοναδική μουσική αναδρομή, κατά την διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης στην οποία επίσης χορηγός ήταν η ΑΝΕΚ.

  Η Χ. Αλεξίου έχει καταφέρει να κάνει πράξη το πλέον δύσκολο: κάθε επόμενη δουλειά της να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, επιτυγχάνοντας παράλληλα «Τα τραγούδια της χθεσινής μέρας» να τραγουδιούνται με το ίδιο πάθος όπως και της «σημερινής».

  Μπορεί η ΑΝΕΚ να μας ταξιδεύει σε Ελλάδα και Ιταλία η Χ. Αλεξίου, η «αγαπημένη Χαρούλα του κόσμου», όμως, έχει το προνόμιο να μας ταξιδεύει ως την «Άκρη του Ουρανού» να μας καθοδηγεί μέσα απ΄ το «Ταγκό της Νεφέλης» λουσμένη με ένα «Παράξενο Φως», ερμηνεύοντας πάνω από όλα τα «Παιχνίδια της Αγάπης», πάντα μοναδικά, πάντα κλασικά, πάντα αξεπέραστα.

  Ο κατάλογος με τα 16 άλμπουμ, όλα από την συνεργασία της Χ.Αλεξίου με την ΜΙΝΟS EMI, περιλαμβάνει τα: «12 Λαϊκά Τραγούδια», «Λαϊκές Κυριακές», «Χάρις Αλεξίου 2», «24+1 Τραγούδια», «Ξημερώνει», «Τα Τραγούδια της Γης μου», «Τα Τραγούδια της Χθεσινής Μέρας», «Η Ζωή μου Κύκλους Κάνει», «Τα Τσίλικα», «Εμφύλιος Έρωτας», «Η Αγάπη Είναι Ζάλη», «Η Χ.Αλεξίου Σε Απρόβλεπτα Τραγούδια», «Η Νύχτα Θέλει Έρωτα», «Κρατάει Χρόνια Αυτή η Κολόνια», «Η Αλεξίου Τραγουδάει Χατζή», «Η Δική μας Νύχτα».

  Συνταξιδιώτης η ΑΝΕΚ LINES σε μία επανέκδοση που έλειπε, νοιώθει χαρά που δίνεται, έτσι, η ευκαιρία στις νεότερες γενιές να ακούσουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να …ερωτευτούν με την αισθαντική φωνή της Χαρούλας.

1 2
Newsletter Εγγραφείτε και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας
Καταχώρηση