ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η ANEK LINES, δημιούργημα  πριν 50 χρόνια μιας συλλογικής προσπάθειας απλών ανθρώπων της Κρήτης,  βρίσκεται διαρκώς κοντά στην κοινωνία και σε όποιον έχει ανάγκη την αρωγή της. Με υπευθυνότητα και αξιοπιστία προσφέρει χρόνια τώρα στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από μεγάλες περιβαλλοντικές, αθλητικές, πολιτισμικές χορηγίες, στηρίζοντας ιδρύματα και φορείς κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ενισχύοντας προσπάθειες διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και προβολής της  ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης.

Δείτε αναλυτικά τις πιο σημαντικές μας χορηγίες

Η χορηγική δραστηριότητα της εταιρείας είναι πολύπλευρη:

Πολιτισμός

• Η ΑΝΕΚ  LINES πιστεύοντας στην σπουδαιότητα αναβίωσης του Μινωικού πολιτισμού συνέβαλλε ως πρώτος Μέγας Χορηγός στην ανακατασκευή του Μινωϊκού Πλοίου, που 3.500 χρόνια μετά ταξίδεψε ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, πρεσβεύοντας πολιτισμό και οράματα του σήμερα.

• Ως Μεγάλος Χορηγός, η ΑΝΕΚ στηρίζει την πολυετή πολιτιστική προσφορά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης, το οποίο σε πείσμα των καιρών εμμένει στην επιλογή εξαίρετων ποιοτικών θεατρικών έργων.

• Με χορηγό την ANEK LINES ένα σημαντικό μουσικό υλικό της ελληνικής δισκογραφίας, 16 άλμπουμ της Χαρούλας Αλεξίου, επανεκδόθηκε σε remastering & repackaging, δίνοντας, έτσι την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να ακούσει ξανά ήχους και λόγια, μουσικές και αισθήσεις που αγάπησε και βίωσε.

Περιβάλλον

• Θεωρώντας υψίστης σημασίας την ανάγκη διαφύλαξης και διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος, η ΑΝΕΚ είναι Μέγας Χορηγός του προγράμματος με θέμα: «Δράσεις για τη Διατήρηση – Προστασία του Γυπαετού και της Βιοποικιλότητας στην Κρήτη» που συγχρηματοδοτεί η Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (LIFE – Φύση 2002) σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

• Η ANEK LINES είναι η πρώτη Ναυτιλιακή Εταιρεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που στήριξε Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Η εταιρεία ανέλαβε την αποκλειστική χορηγία του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Λιμάνι του Πειραιά, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολυάριθμους ταξιδιώτες να συμβάλλουν ενεργά στη διαδικασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αθλητισμός

• Περήφανη χορηγός της Χανιώτικης ποδοσφαιρικής ομάδας  “ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ” που τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνει την αξία της σκοράροντας στα σαλόνια της της Α1 της Super League.

• Χρυσός Χορηγός του Ποδηλατικού Ομίλου «ΤΑΛΩΣ-ΑΝΕΚ LINES», ο οποίος με σταθερά βήματα και μεθοδικότητα έφθασε τα τελευταία χρόνια να κερδίζει τον τίτλο της κορυφαίας ελληνικής ομάδας στην ποδηλασία.

• Επίσημη χορηγός και του Τμήματος του ΝΟΧ ΚΑΝΟΕΚΑΓΙΑΚ, που με  σπουδαίες  διακρίσεις, κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στον  “υδάτινο στίβο”. Μεγάλη χορηγός η ΑΝΕΚ και της ομάδας υδατοσφαίρισης ΝΟΧ–ΑΝΕΚ LINES.

• Η ΑΝΕΚ LINES είναι μεγάλη χορηγός  και του “Γυμναστικού Συλλόγου Ελ. Βενιζέλος”, που με τις αλλεπάλληλες επιτυχίες των αθλητών του στο στίβο  πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια σε Πανελλήνιους και Διεθνείς αγώνες.

Ακαδημαϊκά Ιδρύματα – Παιδεία – Συνέδρια

Μεγάλη χορηγός η ΑΝΕΚ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ και συγκεκριμένα της ΟΜΑΔΑΣ “T.U.C ECO RACING”, η οποία έχει να επιδείξει σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις από τις συμμετοχές της στους διαγωνισμούς οικονομίας καυσίμων Shell Eco Marathon. Αρωγός, επίσης και σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, Μαθηματικούς Διαγωνισμούς, σχολεία κλπ.

Κοινωνία

ΗΑΝΕΚ LINES, με αίσθημα ευθύνης, είναι κοντά τόσο σε ατομικές περιπτώσεις συνανθρώπων μας  που χρήζουν βοηθείας, όσο και σε συλλόγους και φορείς με φιλανθρωπικό έργο και δράση, όπως   “Το Χαμόγελο του Παιδιού”,   Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας” , η  “ΕΛΕΠΑΠ”,  το “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας -Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία ΚΗΦΑΑΜΕΑ” κλπ.

Σταθερή παραμένει η προϊοντική αρωγή της ΑΝΕΚ σε κοινωφελή ιδρύματα, φορείς  όπως ο Παιδικός Σταθμός Συλλόγου Γυναικών “Κοινωνική Μέριμνα Ηρακλείου”,η “Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου” …

Εθελοντική αιμοδοσία

Η ΑΝΕΚ LINES  πραγματοποιεί κάθε χρόνο στα Γραφεία και τα πλοία της, εθελοντικές αιμοδοσίες  που με ευαισθησία στηρίζουν οι εργαζόμενοι της , τα πληρώματα της εταιρείας και απλοί άνθρωποι.

Newsletter Εγγραφείτε και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας
Καταχώρηση