Ελληνικά English German Italiano Espaniol
Home Routes & Timetables Fares & Offers Where to Buy Our Fleet Cargo Contact us
Exhibitions Press Releases Anekorama Downloads Contacts
11/12/2017
Νews Bulletin Crete Routes
11/12/2017
Νews Bulletin Adriatic Lines
27/09/2017
FINANCIAL RESULTS AS OF 30/06/2017
12/04/2017
ANNUAL FINANCIAL STATEMENTS FOR YEAR 2016
31/01/2017
Announcement
29/09/2016
FINANCIAL RESULTS AS OF 30/06/2016

Η ΑΝΕΚ: 50 χρόνια προσφοράς στην ακτοπλοΐα, στην Κρήτη, στην κοινωνία

Η ΑΝΕΚ LINES, η πρώτη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία λαϊκής βάσης, δημιουργήθηκε πριν από 50 χρόνια, όταν κάποιοι οραματιστές Κρητικοί,αποφάσισαν ν' αναλάβουν δράση για να λύσουν το πρόβλημα τηςμετακίνησης από και προς το νησί τους. Ξεκίνησε σαν μια ευχή των κατοίκων της Κρήτης, που ήθελαν να εξασφαλίσουν σύγχρονα και ασφαλή πλοία για τα συχνά ταξίδια τους. Μέχρι τότε η έννοια «λαϊκή βάση» ήταν άγνωστη.

Ήταν στις 10 Απριλίoυ 1967, όταν, με πρόταση του κου. Κωνσταντίνου Αρχοντάκη και του κου. Ιωάννη Τζαμαριουδάκη και την αμέριστη συμπαράσταση του τότε Σεβασμώτατου Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, μερικές εκατοντάδες έμποροι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι και αγρότες, κινητοποιήθηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν την τολμηρή ιδέα της ίδρυσης της πρώτης παγκοσμίως πολυμετοχικής ναυτιλιακής εταιρείας.

Έτσι, το ταξίδι της ΑΝΕΚ ξεκίνησε και συνεχίστηκε χάρη στη δύναμη των ανθρώπων που έδωσαν το υστέρημά τους για να τη χρηματοδοτήσουν και την ψυχή τους για να την αναπτύξουν και να τη στηρίξουν στα δύσκολα. Η εταιρεία που ονειρεύτηκαν, έγινε πραγματικότητα και έμελλε να πρωτοπορήσει στην ελληνική ακτοπλοΐα, εισάγοντας κάθε τεχνολογική καινοτομία, με άξονα πάντα την ασφάλεια και την ποιότητα του ταξιδιού. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν την ίδρυση της ΑΝΕΚ, η χώρα δοκιμάστηκε από οικονομικές και πολιτικές κρίσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο πολλών ακτοπλοϊκών εταιριών. Στις δοκιμασίες αυτές, η ΑΝΕΚ είχε την υποστήριξη τόσο των μετόχων της όσο και του λαού της Κρήτης, χάρη στην οποία κατόρθωσε να παραμείνει ισχυρή και να αναπτυχθεί περισσότερο.

Κρατώντας σταθερή ρότα στις αξίες και το όραμά της, χρόνο με το χρόνο η εταιρεία εξελίχθηκε, ανοίγοντας νέους δρόμους στις θαλάσσιες μεταφορές, εντός και εκτός Ελλάδας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του κλάδου και μαζί στην προβολή της Κρήτης και των προϊόντων της, αναδεικνύοντας την έννοια της κρητικής φιλοξενίας. Σε όλη της την πορεία, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, η ΑΝΕΚ στηρίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και βρίσκεται έμπρακτα και διακριτικά στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη την συνδρομή της. Στο πλαίσιο της χορηγικής δράσης της ενισχύει συστηματικά κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Αθλητικά σωματεία. Παράλληλα, βασική μέριμνα της Εταιρίας είναι η υποστήριξη δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν την Κρήτη, τις τέχνες, τα γράμματα και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Η ΑΝΕΚ LINES είναι η μοναδική ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία με αδιάλειπτη παρουσία πέντε δεκαετιών, που κρατά άσβεστο το όραμα των πρωτεργατών της για συλλογικότητα, ανάπτυξη και συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της. Η εταιρεία που ξεκίνησε το 1967 μ' ένα πλοίο και λίγους υπαλλήλους, σήμερα διαθέτει 10 πλοία για 23 προορισμούς και 900 εργαζόμενους. Πάνω από όλα όμως η ΑΝΕΚ ειναι μια ελληνική εταιρία που στηρίζει την ελληνική οικονομία και προβάλλει τη χώρα μας με κάθε ευκαιρία σε διεθνείς τουριστικές και εμπορικές εκθέσεις . Tα πλοία της Εταιρείας είναι επανδρωμένα με ελληνικά πληρώματα ενώ η προώθηση των κρητικών προϊόντων και η ενίσχυση των κρητικών εξαγωγών αποτελεί σταθερό στόχο της. Η ΑΝΕΚ διευκολύνει τη μεταφορά των τοπικών προϊόντων προς την Ηπειρωτική Ελλάδα και το εξωτερικό την ίδια στιγμή που οι επιβάτες απολαμβάνουν την αυθεντική Ελληνική φιλοξενία και αγαθά της Κρητικής Γης στα εστιατόρια των πλοίων της. Με τόλμη, δημιουργικότητα και με στήριγμα την αγάπη και το πάθος των Κρητικών για την πατρίδα τους, η ΑΝΕΚ συμβολίζει τη συλλογική προσπάθεια που πετυχαίνει την καινοτομία και αναβαθμίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα. Με πλώρη το μέλλον και με στόχο τη διαρκή ανάπτυξη, η ΑΝΕΚ LINES παραμένει η «κρητική ψυχή» που σταθερά αγωνίζεται για το καλύτερο.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί της 50χρονης πορείας της ΑΝΕΚ

Privacy Policy | Terms and Conditions for Passengers | Safety on Board | Sitemap

ANEK LINES
Passenger Line
of the year 2008
ANEK LINES
Top Ferry Company of 2009
on Domestic & International routes
Greek Cuisine
quality assurance
certification from GNTO
National Champion
Greece
ΑΝΕΚ LINES
Always ready for a new trip,
setting sail for new experiences.

Copyright © ANEK Lines - 2017
Developed by ANEK Lines | System requirements: Internet Explorer 6.1+ or Firefox 3.0+ , Flash Player 10+